Mig och Laugar

Ekologisk tvål, hudvård och äkta såpa från Dalsland


Jag är Nina, norskan som flyttade från Lofoten till natursköna Dalsland i Sverige. Jag är utbildad kock och har i tidsrummet 1997 – 2016 jobbat på fartyg som stuert. Inte riktigt på de sju haven, men i Lofoten, på Svalbard, längs norska kusten och en sväng om Afrikas västkust.

Våren 2015 var jag även i Sierra Leone som stödpersonal i förbindelse med Ebola-epidemin och vintern 2017/18 blev det Antarktis på den norska forskningsstationen Troll i Drottning Mauds Land.
Före allt detta, olika serviceyrken, parfymeri, växter mm.

En väldig spännande tillvaro, möten med många fantastiska människor, att få jobba med fina råvaror och se så mycket av vårt unika jordklot. I bland slitigt och hemlängtan. Otroligt tacksam för att jag har fått möjligheten till allt detta. Så många upplevelser och fina minnen, och nu har jag blivit landkrabba i Västra Götaland.

Alla mina tvålar, olivtvålar, raktvålar, ansiktsolja mm är tillverkad på certifierade ekologiska råvaror avsedd för kosmetika. Laugar äkta linoljesåpa tillverkas på svensk-odlat linfröolja efter gammaldags recept, utan parfym och konservering. Här hittar du även parfymfri / allergenfri tvål och såpa. Du kan tryggt köpa tvål, raktvål och såpa från Laugar.

FRÅN IDE TILL VERKLIGHET
har vägen varit lång. Företaget blev registrerad hösten 2017, men innan det formades projektet inuti mitt huvud, jag arbetade med recepten till ekologiska tvålar och raktvålar, registreringar (safety assesment) och med underbar hjälp av sambo och familj blev det byggt ett professionellt tvålstudio här hemma på husknuten. Laugar är mitt heltidsjobb och jag producerar alla tvålar och linoljesåpa själv. Tvål och såpa som tillverkas på ekologiska och naturlige råvaror är bra för både hud och natur 

NYHET FÖR 2023
Vi har investerad i 26 stycken solpanel som installerades på taket i april.
Så nu är Laugars produktion ännu mera miljövänligt och energisnål.

WEBBUTIKEN
Du handlar tryggt i min webbutik. Den är så klart öppet alla dagar i veckan. Jag skickar så snabbt jag kan och normalt har du ditt paket innan 7 arbetsdagar. Som regel går det snabbare, men det beror lite på när du beställer. Ordrar som kommer fredag går ju inte i väg för tidigas påföljande måndag.

LILLA TVÅLSTUDION I HÖGSÄTER
Du är varmt välkommen att besöka mig och handla hos mig i lilla tvålstudion på Nolby 7. Från Juli 2023 har jag ingen ordinarie öppettider, så antingen gör vi avtal på när du vill komma eller så chansar du och knackar på dörren (eller ringer på ringklockan vid dörren, så kommer jag studsande ut.

Följ gärna Laugar of Sweden på Facebook eller Instagram.
Du når mig på mobil: 070 344 65 30 eller e-post: hello (och den konstiga a) laugar.se

EKOLOGISK, MILJÖKLOK TVÅL OCH HUDVÅRD
Att välja produkter från Laugar är ett miljöklokt. Behövs det inte i avloppet eller ut i naturen – så behövs det inte på vår hud. Det skall vara rent rakt igenom.  Min vision är att ta fram så rena produkter som möjligt – till den medvetna mannen och kvinnan. Laugars klassiska raktvålar och tvålar passar för både ansikte, händer, och kropp.

Jag använder endast förstklassiga, certifierade ekologiska oljor – riktigt bra både för oss människor och naturen. Av den anledningen använder jag inga onödigheter i produkterna – som färg, glitter, färgpigment mica, titanoxid, palmolja osv. Färgpigment, glitter och guld kan helt klart göra en tvål snyggare men det kan vara svårt att vara säker på ursprunget till, är det etiskt framställd (barnarbete eller social dumping), innehåller det nanopartiklar? Det finns färg och glitter som är konstgjord i fabrik –  men de har lika lång nedbrytningstid som plast.

CRUELITY-FREE – INTE TESTAD PÅ DJUR
Laugar följer den europeiska kosmetiklagen och den säger att det INTE är tillåtet att sälja kosmetik som är testad på djur.
Testing av kosmetik på djur är förbjudet i Europa. En självklarhet.

VAD BETYDER LAUGAR?
Att lauga (löga på svensk) sig är det norröna ordet (forntida gammal svensk/norsk) för ”att bada och tvätta sig” Vår nordiska lördag är uppkallad efter laugardagen (lögaredagen på svensk). Människor som var lite bättre ställt kunna använda lagerblad och andra kostbara örter för att doftsätta sitt badvatten, därför blev laugars logotyp ett stiliserat/förenklat lagerblad. Laugar of Sweden ® är ett registrerad varumärken i EU och Norge.

Du kan tryggt skämma bort dig själv eller någon du tycker om med en naturlig handgjord tvål från Laugar of Sweden. Tvål och raktvål från Laugar är uppskattade presenter. Ett hållbart och giftfritt val.

Bäste hälsningar
Nina Øverland
Tvålmakare / VD

Laugar of Sweden AB
Org.nr: 559124 – 5476

Recepter & säkerhetsvärdering
Tillverkning av tvål, raktvål och andra hudvårdsprodukt är underlagt kosmetiklagen (EU/EES). Det betyder att de flesta kosmetiska produkter måste genom en säkerhetsvärdering. Laugars recept är säkerhetsvärderade av ett välrenommerad svenskt institut, och produkterna är registrerade vid läkemedelsverket och i det europeiska registret Cosmetic Produkt Notification Portal - CPNP

Det tar tid att utveckla nya produkter, varje recept och doft måste genom samma process.
Laugar of Sweden bygger sten på sten och det kommer mer ...

I processen med att tillverka tvål på äkta sätt, bildas det naturligt glycerin som är fuktbindande och gör så gott för huden. Olivolja och olivtvål är känt för sina unika egenskaper när det kommer till hudvård sen tusentals av år. För att Laugartvålen skal få denna egenskap så mognas och lagras den väl och länge innan den säljs. All emballage vi använder är FSC-certifierad, miljövänligt och återvinnbart.
Tvålarna är inslagna i cellofan som tillverkas av cellulosa. Sortera som restavfall inte plast.