Företaget Laugar

Ekologisk hudvård från Dalsland

Hej, så kul att du vill läsa lite mera

Jag Nina, är norskan som flyttade från Lofoten till natursköna Dalsland i Sverige. Är utbildad kock och har de senaste 20 åren mest jobbat på fartyg. Inte riktigt på de sju haven, men i Lofoten, på Svalbard, längs norska kusten och lite på Afrikas västkust. I Sierra Leone som stödpersonal i förbindelse med Ebola -epidemin och vintern 2017/18 var jag i Antarktis på den norska forskningsstationen Troll i Drottning Mauds Land. Före allt detta, serviceyrken, parfymeri, växter mm.

En väldig spännande tillvaro, möten med många fantastiska människor, få jobba med fina råvaror och se så mycket av vårt unika jordklot.  I bland slitigt och hemlängtan. Otroligt tacksam för att jag har fått möjligheten till allt detta. Så många upplevelser och fina minnen, och nu har jag blivit landkrabba i Västra Götaland.

De senaste åren har jag arbetat med recepten, konceptet, registreringar, säkerhetsvärderingar och byggt ett professionellt  tvålstudio. 

Absolut äkta och rent
Min vision är att ta fram så fina & rena produkter som möjligt – till den medvetna mannen och kvinnan. Laugars klassiska raktvålar och olivtvålar ska användas till ansikte, skägg och kropp. Och det ska vara krämigt, återfuktande och löddrigt. Jag använder endast förstklassiga ekologiska oljor – det är riktigt bra både för oss människor och naturen. Av den anledningen används heller inte färgpigment eller andra onödigheter i produkterna. Bara det bästa är gott nog!

Sensitiv 
Det är mycket hudvård i en Laugartvål, mild och snäll. Skyddar och återfuktar. Neutral doftar bara rent och gott och passar dig som har allergi eller vill undvika parfymerade produkter. De andra tvålarna har tillsats av eteriske oljor som Cederträ (söt, träaktig, normal till fet hud, lugnande, antiseptisk), Enbär (blandhy, normal hud, skogens lugn och harmoni, antiseptisk), Myrra (normal till torr hud, acnehud, varm, kryddig, antiinflammatorisk, kan lindra hudproblem som sprickor på händer och fötter, eksem mm.)

Oljor för ansikte och skägg
Ansiktsoljan Det lilla extra är en rikt sammansatt olja till båda män och kvinnor. Innehåller ett brett spektrum av vitaminer, antioxidanter. Den absorberas snabbt av huden, är parfymfri utan eteriska oljor, doftar lätt av hallonfröolja och de andra ekologiska kallpressade oljorna. Ger massor av fukt och vård till din fina hud.
Laugars fina Skäggolja Myrra är också noggrant sammansatt av kvalitetsoljor. 
För ett sunt och trevligt skägg. Den innehåller vitaminer, antioxidanter, berikat med naturligt E-vitamin och den exklusive eteriske oljan Myrra, som är lätt antiseptisk och kan motverka svamp och mjäll.

Vad betyder Laugar?
Att lauga sig är det norröna ordet (forntida gammal svensk/norsk) för ”att bada och tvätta sig” Vår nordiska lördag är uppkallad efter lögardag. Människor som var lite bättre ställt kunna använda lagerblad och andra kostbara örter för att doftsätta sitt badvatten, därför är vår logotyp ett stiliserat lagerblad. Laugar of Sweden ® är ett registrerad varumärken i EU och Norge.

Du kan tryggt skämma bort dig själv eller någon du tycker om med en Laugartvål.
Ett hållbart val.

Bäste hälsningar
Nina Øverland
Tvålmakare / VD

Laugar of Sweden AB
Org.nr: 559124 – 5476

Recepter & säkerhetsvärdering
Tillverkning av tvål, raktvål och andra hudvårdsprodukt är underlagt kosmetiklagen (EU/EES). Det betyder att de flesta kosmetiska produkter måste genom en säkerhetsvärdering. Laugars recept är säkerhetsvärderade av ett välrenommerad svenskt institut, och produkterna är registrerade vid läkemedelsverket och i det europeiska registret Cosmetic Produkt Notification Portal - CPNP

Det tar tid att utveckla nya produkter, varje recept och doft måste genom samma process.
Laugar of Sweden bygger sten på sten och det kommer mer ...

I processen med att tillverka kallrörd tvål på äkta sätt, bildas det naturligt glycerin som är mycket återfuktande och gör så gott för huden. Olivolja och olivtvål är känt för sina unika egenskaper när det kommer till hudvård sen tusentals av år. För att Laugartvålen skal få denna egenskap så mognas och lagras den väl och länge innan den säljs. All emballage vi använder är FSC-certifierad, miljövänligt och återvinnbart.