Om mig och Laugar

WITH PASSION FROM DALSLAND - SWEDEN


English
: I’m sorry that my web shop is only in Swedish at the moment. You can safely order my eco handmade soaps, shaving soaps, bath soaps, face oil and more from my little web-shop. All cosmetic products has safety assesment and registrated in the EU cosmetic portal. Shipping to: Sweden, Norway, Denmark, Finland, the Netherlands, UK, Scotland, Ireland, Germany, Austria, Spain, France, Island, Italy, Greece, Portugal, Switzerland and USA. If you have any questions about the products, shaving soaps – or can’t find your country in the drop-menu in the web-shop when placing your order; please don’t hesitate to contact me.

Hej och tack för att du vill läsa lite mera om mig och mitt företag Laugar of Sweden. Jag är Nina, norskan som flyttade från Lofoten till natursköna Dalsland i Sverige. Jag är utbildad kock och har de senaste 20 åren mest jobbat på fartyg som stuert. Inte riktigt på de sju haven, men i Lofoten, på Svalbard, längs norska kusten och lite på Afrikas västkust. Våren 2015 var jag i Sierra Leone som stödpersonal i förbindelse med Ebola-epidemin och vintern 2017/18 blev det Antarktis på den norska forskningsstationen Troll i Drottning Mauds Land.Före allt detta, olika serviceyrken, parfymeri, växter mm.

En väldig spännande tillvaro, möten med många fantastiska människor, att få jobba med fina råvaror och se så mycket av vårt unika jordklot. I bland slitigt och hemlängtan. Otroligt tacksam för att jag har fått möjligheten till allt detta. Så många upplevelser och fina minnen, och nu har jag blivit landkrabba i Västra Götaland.

I webbutiken kan du tryggt handla. Alla mina tvålar, olivtvålar, raktvålar, ansiktsolja mm är tillverkad på certifierade ekologiska råvaror avsedd för kosmetika. Laugar äkta linoljesåpa tillverkas på svensk-odlat linfröolja efter gammaldags recept, utan parfym och konservering.

FRÅN IDE TILL VERKLIGHET
har vägen varit lång. Företaget blev registrerad hösten 2017, men innan det formades projektet inuti mitt huvud, jag arbetade med recepten, registreringar (safety assesment) och med underbar hjälp av sambo och familj blev det byggt ett professionellt tvålstudio här hemma på husknuten. Laugar är mitt heltidsjobb och jag gör allt själv (nästan). 

ÖPPETIDER
Webbutik www.laugar.se – öppet 24/7
Lilla tvålstudion i Högsäter: Tisdagar till fredagar mellan 12 – 17, samt efter avtal.
Ändringar i öppettider och extraöppet kungörs på Facebooksidan: Laugar of Sweden.

Följ gärna Laugar of Sweden på Facebook eller Instagram.

Du når mig på mobil: 070 344 65 30 eller e-post: hello (.at.) laugar.se

NATURLIG EKOLOGISK HUDVÅRD
Min tanke och åsikt är att: behövs det inte i avloppet så behövs det inte på vår hud. Det skall vara rent rakt igenom – Min vision är att ta fram så rena produkter som möjligt – till den medvetna mannen och kvinnan. Laugars klassiska raktvålar och tvålar passar för både ansikte, händer, och kropp. Jag använder endast förstklassiga, certifierade ekologiska oljor – riktigt bra både för oss människor och naturen. Av den anledningen använder jag inga onödigheter i produkterna – som färg, glitter, färgpigment mica, titanoxid, palmolja osv. Färgpigment, glitter och guld kan helt klart göra en tvål snyggare men det kan vara svårt att vara säker på ursprunget till, är det etiskt framställd (barnarbete), innehåller det nanopartiklar? Det finns färg och glitter som är konstgjord i fabriks – visstnok säkrare men det har lika lång nedbrytningstid som plast.

CRUELITY FREE – INTE TESTAD PÅ DJUR
Laugar följer den europeiska kosmetiklagen och den säger att det INTE är tillåtet att sälja kosmetik som är testad på djur.
Testing av kosmetik på djur är förbjudet i Europa.
En självklarhet.

VAD BETYDER LAUGAR?
Att lauga (löga på svensk) sig är det norröna ordet (forntida gammal svensk/norsk) för ”att bada och tvätta sig” Vår nordiska lördag är uppkallad efter laugardagen (llögaredag på svensk). Människor som var lite bättre ställt kunna använda lagerblad och andra kostbara örter för att doftsätta sitt badvatten, därför blev laugars logotyp ett stiliserat/förenklat lagerblad. Laugar of Sweden ® är ett registrerad varumärken i EU och Norge.

Du kan tryggt skämma bort dig själv eller någon du tycker om med produkter från Laugar of Sweden. Ett hållbart och giftfritt val.

Bäste hälsningar
Nina Øverland
Tvålmakare / VD

Laugar of Sweden AB
Org.nr: 559124 – 5476

Recepter & säkerhetsvärdering
Tillverkning av tvål, raktvål och andra hudvårdsprodukt är underlagt kosmetiklagen (EU/EES). Det betyder att de flesta kosmetiska produkter måste genom en säkerhetsvärdering. Laugars recept är säkerhetsvärderade av ett välrenommerad svenskt institut, och produkterna är registrerade vid läkemedelsverket och i det europeiska registret Cosmetic Produkt Notification Portal - CPNP

Det tar tid att utveckla nya produkter, varje recept och doft måste genom samma process.
Laugar of Sweden bygger sten på sten och det kommer mer ...

I processen med att tillverka tvål på äkta sätt, bildas det naturligt glycerin som är fuktbindande och gör så gott för huden. Olivolja och olivtvål är känt för sina unika egenskaper när det kommer till hudvård sen tusentals av år. För att Laugartvålen skal få denna egenskap så mognas och lagras den väl och länge innan den säljs. All emballage vi använder är FSC-certifierad, miljövänligt och återvinnbart.
Tvålarna är inslagna i cellofan som tillverkas av cellulosa. Sortera som restavfall inte plast.