Företaget Laugar

Ekologisk hudvård från Dalsland

Hej, tusen tack för att du vill läsa lite mera

ENGLISH: I´m sorry that the web shop is only in Swedish at the moment. Please don’t hesitate to contact me if you have any questions. Shipping to: Sweden, Norway, Denmark, Finland, Åland, the Netherlands, UK, Germany, Austria and USA. Other countries on request/invoice.

Jag, Nina, är norskan som flyttade från Lofoten till natursköna Dalsland i Sverige. Är utbildad kock och har de senaste 20 åren mest jobbat på fartyg. Inte riktigt på de sju haven, men i Lofoten, på Svalbard, längs norska kusten och lite på Afrikas västkust. I Sierra Leone som stödpersonal i förbindelse med Ebola -epidemin och vintern 2017/18 var jag i Antarktis på den norska forskningsstationen Troll i Drottning Mauds Land. Före allt detta, serviceyrken, parfymeri, växter mm.

En väldig spännande tillvaro, möten med många fantastiska människor, få jobba med fina råvaror och se så mycket av vårt unika jordklot.  I bland slitigt och hemlängtan. Otroligt tacksam för att jag har fått möjligheten till allt detta. Så många upplevelser och fina minnen, och nu har jag blivit landkrabba i Västra Götaland.

FRÅN IDE TILL
verklighet har vägen varit lång. Företaget blev registrerad hösten 2017, men innan det formades projektet inuti mitt huvud, jag arbetade med recepten, konceptet, registreringar, säkerhetsvärderingar och med underbar hjälp av sambo och familj blev det byggt ett professionellt tvålstudio här på husknuten. Allt flera hittar till webbutiken och tvålstudion är öppet 3 dagar i veckan. Återförsäljare för några av produkten finns det också, de flesta i Västra Götaland. Laugar är mitt heltidsjobb och jag gör allt själv (nästan).

Vill du följa mitt Laugar of Sweden på Facebook eller Instagram?
Alla småföretagare jublar för var enda likes och trevlig kommentar.
Vi dansar lite extra om du vill lämna en recension på Google eller Facebook.
Det hjälper oss småskaliga till att synas i djungeln. 

ÄRLIG EKOLOGISK HUDVÅRD
Min vision är att ta fram så fina & rena produkter som möjligt – till den medvetna mannen och kvinnan. Laugars klassiska raktvålar och olivtvålar passar för både ansikte, händer, skägg och kropp. Och det ska vara krämigt, återfuktande och löddrigt. Jag använder endast förstklassiga, certifierade ekologiska oljor – riktigt bra både för oss människor och naturen. Av den anledningen används heller inte färgpigment eller andra onödigheter i produkterna. Bara det bästa är gott nog. Det skal vara rent rakt igenom!

TESTAD PÅ DJUR?
Laugar följer den europeiska kosmetiklagen och den säger att det INTE är tillåtet att sälja kosmetik som är testad på djur. En självklarhet. Jag säger det så här: Laugars produkter är cruelity free, enbart testad på oss människor. Det ställs mycket höga krav för att lagligt använda ”inte djurtestade” i sin marknadsföring och inte minst kostar det en liten formöga att få använda dessa symboler. Helt i onödan – då testing av kosmetik på djur är förbjudet i Europa.

ETERISKA OLJOR
Jag använder endast eteriska oljor i mina produkt och förhåller mig till IFRAs (International Fragrance Association) rekommendationer om dosering, max 1% för produkt som stannar på huden och max 3% för produkt som sköljs av huden. Detta för att produkten skal vara trygg att använda, minska risken för att utveckla allergi.

De flesta eteriska oljor innehåller allergener och det skal uppges. INTE som doftämne men som allergen. Jag döljer ingen allergen ved att kalla det doftämne. Jag vill att du som kund skal få så noggrann info som möjlig, särskilld när du handlar i webbutiken och inte kan ta i produkten fysiskt.

VAD BETYDER LAUGAR?
Att lauga sig är det norröna ordet (forntida gammal svensk/norsk) för ”att bada och tvätta sig” Vår nordiska lördag är uppkallad efter lögardag. Människor som var lite bättre ställt kunna använda lagerblad och andra kostbara örter för att doftsätta sitt badvatten, därför är vår logotyp ett stiliserat lagerblad. Laugar of Sweden ® är ett registrerad varumärken i EU och Norge.

Du kan tryggt skämma bort dig själv eller någon du tycker om med våra produkter.
Ett hållbart och giftfritt val.

Bäste hälsningar
Nina Øverland
Tvålmakare / VD

Laugar of Sweden AB
Org.nr: 559124 – 5476

Recepter & säkerhetsvärdering
Tillverkning av tvål, raktvål och andra hudvårdsprodukt är underlagt kosmetiklagen (EU/EES). Det betyder att de flesta kosmetiska produkter måste genom en säkerhetsvärdering. Laugars recept är säkerhetsvärderade av ett välrenommerad svenskt institut, och produkterna är registrerade vid läkemedelsverket och i det europeiska registret Cosmetic Produkt Notification Portal - CPNP

Det tar tid att utveckla nya produkter, varje recept och doft måste genom samma process.
Laugar of Sweden bygger sten på sten och det kommer mer ...

I processen med att tillverka kallrörd tvål på äkta sätt, bildas det naturligt glycerin som är mycket återfuktande och gör så gott för huden. Olivolja och olivtvål är känt för sina unika egenskaper när det kommer till hudvård sen tusentals av år. För att Laugartvålen skal få denna egenskap så mognas och lagras den väl och länge innan den säljs. All emballage vi använder är FSC-certifierad, miljövänligt och återvinnbart.